Köszöntő

Kedves Kollégák! Kedves Barátaink!

A Magyar Szülészeti Nőgyógyászati Ultrahang Társaság (MSZNUT) megalakulása óta kiemelt célkitűzésként tekinti a folyamatos továbbképzést, melynek teljesítését 2017-ig az évente kiadott jártassági igazolással igazolta. Az államilag elismert Szülészeti-nőgyógyászati Ultrahang Diagnosztika Licenc bevezetésével nemcsak a képesítéssel rendelkező vizsgálók felelőssége, hanem a rendszeres továbbképzés jelentősége is nő. Társaságunk továbbra is feladatának tekinti ennek megszervezését, a nemzetközi elvárásoknak megfelelő szinten tartását. A 2018-as, az International Ovarian Tumor Analysis (IOTA) csoport által Budapesten tartot nemzetközi továbbképzést az adnex-képletek diagnosztikájáról mind a résztvevők, mind az előadók kiemelkedően sikeresnek ítélték. Ennek szellemében ismét egy, a világ vezető nőgyógyászati ultrahang szakemberei által tartott tanfolyamot ajánlunk figyelmükbe.

Az idei tanfolyam a MSZNUT eseménynaptárának kiemelkedő rendezvénye. Az International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology (ISUOG) vezető tisztségviselői, Tom Bourne professzor, leendő ISUOG elnök (Imperial College London) és Dirk Timmerman professzor, az IOTA alapítója (Université Catholique de Louvain), valamint munkatársaik hosszú évek óta folytatnak élvonalbeli kutatásokat a koraterhességi ultrahang diagnosztika területén, klinikai ajánlásokat fogalmaznak meg és intenzív oktatómunkát folytatnak. Ezek az ismeretek ma már nélkülönözhetlenek a diagnosztika fejlődével járó emelkedő elvárásoknak való megfeleléshez, a szaporodó koraterhességi kórképek hatékony kezeléshez.

Kiemelkedő megtiszteltetés Társaságunk számára, hogy leendő vendégeink elfogadták a meghívást egy továbbképzés megtartására a koraterhességi ultrahang diagnosztika területén.

Szeretettel várjuk továbbképző rendezvényünkön, ezúttal Pécsen!

Dr. habil. Jakab Attila, Ph.D., az MSZNUT főtitkára
Dr. Nagy Sándor, Ph.D., az MSZNUT elnöke

hu_HUMagyar
en_GBEnglish (UK) hu_HUMagyar